10 maart 2020

VvE’s in Rotterdam-West gaan van het gas af, maar hoe?

Bospolder-Tussendijken is een proefwijk voor een klimaatneutraal Rotterdam in 2050. Tot 2031 wil de gemeente hier alvast 2.000 woningen van het gas halen en op een warmtenet aansluiten. Samen met woningcorporatie Havensteder en energieleverancier Eneco werkt de gemeente aan een businesscase met restwarmte uit de haven. Voor de zomer hopen de gemeente en Havensteder op uitsluitsel over een rijksbijdrage. Eppo König van NRC schreef een artikel over de VvE's in deze wijk.

VvE's in Rotterdam
Foto Walter Herfst (voor NRC)

Ook voor huiseigenaren en VvE’s is het afwachten óf het warmtenet er komt, en zo ja, wanneer en hoe. Ze vormen een kleine minderheid in Bospolder-Tussendijken. De wijk bestaat voor ongeveer 60 procent uit sociale huurwoningen van Havensteder, voor 25 procent uit vrije huur en voor 15 procent uit koopwoningen.

Het Stadshavens Ontwikkelingsfonds voor Innovatie en Economie (SOFIE) financiert de voorfase van het project. In de tussentijd is VvE Schiezicht alvast aan het verduurzamen, gefinancierd met een VvE Energiebespaarlening.

Lees het hele artikel op NRC.nl

De Energiebespaarlening wordt mede mogelijk gemaakt door

Logo RijksoverheidLogo SVnLogo RabobankLogo asn bankLogo CEB