Hoogrendementsbeglazing kan het wooncomfort verbeteren

Hoogrendementsglas isoleert beter dan enkel glas. Ook als ramen en kozijnen nog niet aan vervanging toe zijn, kan HR++-glas al rendabel zijn.

Tips voor isolerend glas

  • Weet u niet welk soort (dubbel) glas de woningen in uw complex hebben? Kijk naar de aanduiding in de afstandhouder tussen de glasplaten: HR, HR+ of HR++. Staat er niets, dan gaat het bijna altijd om gewoon dubbelglas of HR-glas van voor 1996. In dat geval zal vervanging door HR++-glas zinvol zijn.
  • HR++-glas is iets duurder dan standaard dubbelglas, maar dit verschil verdient u in ruim 2 jaar terug via een lagere energierekening.
  • Vraag een offerte aan bij een vakman; ga alleen in zee met een glaszetter die 10 jaar garantie geeft op het glas en 5 jaar op plaatsing.
  • Onderhoud de kozijnen goed, zodat de dubbele beglazing minder snel ‘lek’ raakt of breekt.
  • Isolerend glas (vooral HR++-glas) kan leiden tot condensvorming op koude vlakken in huis. Goede ventilatie voorkomt dit, bijvoorbeeld ventilatieroosters boven het isolatieglas, net als verdere isolatie van de woning.

Aan welke eisen moet HR++ -glas voldoen?

Hoogrendementsbeglazing mag een maximale warmtedoorgangscoëfficiënt (U-waarde) hebben van 1,2 W/m²K. Om dit aan te tonen moet u een ondertekende Verklaring Aannemer/Installateur aanleveren. Let op! Niet alle HR++glas heeft de vereiste kwaliteit. Controleer daarom altijd de warmtedoorgangscoëfficiënt in de kwaliteitsverklaring.

Bij het laten plaatsen van HR++-glas kunt u ook de kozijnen laten vervangen. Een houten of kunststof kozijn voldoet altijd, een aluminium kozijn mag een maximale U-waarde hebben van 2,4 W/m²K.

Daarnaast is het mogelijk een thermisch glasfolie op bestaande (of nieuwe) beglazing te plaatsen om te voldoen aan de gevraagde kwaliteit (maximale U-waarde van 1,2 W/m²K).

Wat levert hoogrendementsbeglazing op?

  • Comfortabelere woningen met een gelijkmatige warmte.
  • Minder geluidsoverlast.
  • Minder tocht.

AanvragenNaar het stappenplan

Meer informatie

Vraag nu de VvE Energiebespaarlening aanAanvragen

De Energiebespaarlening wordt mede mogelijk gemaakt door