Energiebesparende maatregel

Zeer Energiezuinig Pakket voor VvE's

Een Zeer Energiezuinig Pakket is een combinatie van maatregelen om een appartementencomplex energiezuiniger te maken. De maatregelen stellen hogere eisen aan onder andere isolatiewaarden en passen goed bij het Nul op de Meter-concept. Verenigingen van Eigenaars (VvE’s) die met een Zeer Energiezuinig Pakket willen verduurzamen kunnen een VvE Energiebespaarlening tot maximaal € 67.000 per wooneenheid aanvragen. Deze lening heeft een looptijd van 10, 15, 20 of 30 jaar.
Doe de VvE Quickscan

Ontdek de voordelen

Wat levert een Zeer Energiezuinig Pakket jouw VvE op?

Zeer lage CO₂-uitstoot

Een huis dat zo duurzaam is dat je geen netto energieverbruik hebt betekent een zeer lage CO₂-uitstoot en dus een zeer hoge klimaatwinst.

Zeer lage energiekosten

Met een zeer laag energieverbruik zijn de energiekosten voor jouw woning ook zeer laag: weinig lasten en een lichte 'footprint'.

Veel wooncomfort

Je profiteert naast hele lage kosten en een substantiële klimaatbijdrage ook van een aangenaam binnenklimaat.

alt

Combineren met subsidie?

Subsidieregeling Verduurzaming voor Verenigingen van Eigenaars (SVVE)

Combineer een VvE Energiebespaarlening met de Subsidieregeling verduurzaming voor verenigingen van eigenaars (SVVE) van RVO. Deze subsidie ontvangt de VvE als de VvE een of meerdere energiebesparende maatregelen neemt. Daarnaast ontvangt de VvE subsidie als advies ingewonnen wordt. RVO behandelt de subsidieaanvragen op volgorde van binnenkomst, dus wees er snel bij. Voorziet de VvE het hele complex van een zeer energiezuinig pakket aan maatregelen? Dan krijgt de VvE een bonus van € 4.000 per appartement bovenop de subsidie. Kijk voor meer informatie op onze downloadpagina.

Wij helpen je graag op weg

Heb je een vraag voor jouw VvE? Kijk bij onze uitgebreide FAQ

Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Hoeveel geld kan onze VvE maximaal lenen?

Hoe kan ik als VvE een declaratie indienen?

Is de rente voor de VvE Energiebespaarlening overal in Nederland hetzelfde?