Isolerende deuren, kozijnen en panelen

Goede isolatie scheelt energieverlies en vermindert het risico op vochtneerslag in het kozijn. Kozijnen en deuren verschillen in de mate waarin ze warmte tegenhouden. Dit is te zien aan de U-waarde, een verhoudingsgetal voor warmtedoorgang. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie.

Een lage U-waarde zorgt voor goede isolatie: voor kozijnen maximaal 2,4 u en voor deuren maximaal 2,0 u. Dat is het geval bij kunststof en houten kozijnen, bij aluminium en stalen kozijnen met thermische onderbreking en bij isolerende deuren met een kunststof hardschuimkern.

Bij kozijnen met een thermische onderbreking zit er een laag isolatiemateriaal tussen de binnen- en buitenkant van het kozijn. Daardoor kan er minder warmte via het kozijn naar buiten ontsnappen. Vooral bij aluminium en staal is dat belangrijk, maar er zijn ook houten kozijnen te koop met thermische onderbreking.

Eisen voor isolerende deuren en/of panelen

Tussen het voor- en achterblad van de deur(en) moet isolatiemateriaal aanwezig zijn. De U-waarde van de deur is maximaal 2,0 W/m²K. De isolerende panelen mogen een maximale U-waarde hebben van 0,7 W/m²K. Om deze waarden aan te tonen moet u een ondertekende Verklaring Aannemer/Installateur aanleveren bij uw leningaanvraag.

Wat leveren isolerende deuren, kozijnen en panelen op?

  • Besparen op stookkosten
  • Comfortabelere woningen met een gelijkmatige warmte
  • Minder tocht

Aanvragen

Andere energiebesparende maatregelen bekijken

Meer informatie

  • KOMO-keur: is een algemeen keurmerk dat hoge kwaliteit garandeert. KOMO-producten zijn verkrijgbaar bij timmerfabrikanten die zijn aangesloten bij de Stichting Garantie Timmerwerk.
  • VKG-keurmerk: Let bij kunststof kozijnen op het VKG-keurmerk, dat stelt hoge eisen aan kwaliteit en recycling.
  • VRMG-keurmerk: bij aluminium en stalen kozijnen kunt u letten op het VMRG-keurmerk, eveneens voor eisen aan kwaliteit en recycling.
Vraag nu de VvE Energiebespaarlening aanAanvragen

De Energiebespaarlening wordt mede mogelijk gemaakt door

Logo RijksoverheidLogo RabobankLogo asn bankLogo CEB