Gelijkstroompomp en/of gelijkstroomventilator

Bespaar energie met een gelijkstroompomp en/of gelijkstroomventilator en zorg voor een betere kwaliteit binnenlucht in de woningen.

Hoe werkt de gelijkstroompomp?

Een gelijkstroompomp pompt warm water rond voor de centrale verwarming. De pomp werkt op gelijkstroom, dat wil zeggen dat de stroom altijd dezelfde richting opgaat, in tegenstelling tot wisselstroom. Een gelijkstroompomp is door andere elektromotortechniek gemiddeld 50% zuiniger in energieverbruik dan een standaard wisselstroompomp.

Bij het installeren van een gelijkstroompomp wordt ook een pompschakelaar geplaatst, als deze nog niet aanwezig is. Als er geen warmtevraag is, schakelt de pompschakelaar de pomp uit. Dit spaart veel elektriciteit. De meeste gelijkstroompompen zijn modulerend: het toerental wordt afgestemd op de warmtevraag. De pomp werkt op die manier niet harder dan nodig.

Hoe werkt een gelijkstroomventilator?

Bij een ventilatiesysteem met een natuurlijke toevoer en centrale mechanische afvoer zorgt een ventilator voor de afvoer van vervuilde binnenlucht. Een ventilator die werkt op gelijkstroom is ongeveer 30% zuiniger dan een ventilator die op wisselstroom werkt.

Eisen aan een gelijkstroompomp en/of -ventilator

Lever bij de aanvraag een omschrijving van de gelijkstroompomp en/of gelijkstroomventilator aan. Vermeld ook het merk en type.

Wat levert een gelijkstroompomp en/of een gelijkstroomventilator op?

  • Zowel een gelijkstroompomp als –ventilator zijn eenvoudig te plaatsen
  • Een gelijkstroomventilator geeft een betere kwaliteit

AanvragenNaar het stappenplan

Andere energiebesparende maatregelen bekijken

Vraag nu de VvE Energiebespaarlening aanAanvragen

De Energiebespaarlening wordt mede mogelijk gemaakt door

Logo RijksoverheidLogo SVnLogo RabobankLogo asn bankLogo CEB