Een energiezuinige gelijkstroompomp en/of -ventilator

Bespaar energie met een gelijkstroompomp en/of –ventilator en zorg voor een betere kwaliteit binnenlucht in de woningen.

Hoe werkt de gelijkstroompomp?

Een gelijkstroompomp pompt warm water rond voor de centrale verwarming. Deze pomp werkt op gelijkstroom, dat wil zeggen dat de stroom altijd dezelfde richting opgaat, in tegenstelling tot bij wisselstroom. Een gelijkstroompomp is door andere elektromotortechniek gemiddeld 50% zuiniger in energieverbruik dan een standaard wisselstroompomp.

Bij het installeren van een gelijkstroompomp wordt ook een pompschakelaar geplaatst, als deze nog niet aanwezig is. Als er geen warmtevraag is, schakelt de pompschakelaar de pomp uit. Dit spaart veel elektriciteit. De meeste gelijkstroompompen zijn modulerend: het toerental wordt afgestemd op de warmtevraag. De pomp werkt op die manier niet harder dan nodig.

Werking van de gelijkstroomventilator

Bij een ventilatiesysteem met een natuurlijke toevoer en centrale mechanische afvoer zorgt een ventilator voor de afvoer van vervuilde binnenlucht. Een ventilator die werkt op gelijkstroom is ongeveer 30% zuiniger dan een die werkt op wisselstroom.

Eisen aan een gelijkstroompomp en/of -ventilator

Bij de aanvraag moet u een omschrijving van de gelijkstroompomp en/of gelijkstroomventilator aanleveren, voorzien van het merk en type.

Wat levert  een gelijkstroompomp en/of een gelijkstroomventilator op?

  • Zowel een gelijkstroompomp als –ventilator zijn eenvoudig te plaatsen.
  • Een gelijkstroomventilator geeft een betere kwaliteit.

AanvragenNaar het stappenplan

Vraag nu de VvE Energiebespaarlening aanAanvragen

De Energiebespaarlening wordt mede mogelijk gemaakt door