Dakisolatie

Door het dak van uw complex goed te laten isoleren, bespaart u veel stookkosten. Daarnaast is een goed geïsoleerd complex comfortabeler en beter voor het milieu.

Hoe werkt dakisolatie?

Er zijn verschillende mogelijkheden om een dak te isoleren, dit is mede afhankelijk van de stand van het dak. Platte daken kunnen het beste aan de bovenkant geïsoleerd worden, want isolatie aan de onderzijde geeft namelijk een groot risico op dakrot.

Schuine daken zijn zowel van binnen als van buiten te isoleren. Isolatie aan de buitenzijde levert de beste isolatiewaarde, doordat het goed aansluit.

Gestelde eisen aan dakisolatie

Dakisolatie moet een minimale warmteweerstand (R-waarde) van 3,5 m²K/W hebben. Om dit aan te tonen moet u een ondertekende Verklaring Aannemer/Installateur aanleveren.

Op een dak kan asbest voorkomen. Bij het laten plaatsen van dakisolatie moet dit eerst verwijderd worden. U kunt de Energiebespaarlening voor maximaal 50% inzetten voor het verwijderen van asbest. De overige 50% van de lening moet u dan gebruiken voor dakisolatie, eventueel in combinatie met andere energiebesparende maatregelen.

Wat levert dakisolatie op?

  • Waardestijging
  • Minder geluidsoverlast.
  • Een veiligere woning door brandwerend isolatiemateriaal.

AanvragenNaar het stappenplan

Meer informatie

  • Milieu Centraal: voor meer informatie over dakisolatie.
  • Energiesubsidiewijzer: voor een overzicht van lokale regelingen en subsidies.
  • KOMO: op materialen die voldoen aan de eisen van het Bouwbesluit, kan het KOMO-keurmerk staan. Vraag naar het bijbehorende KOMO product-attest voor precieze informatie over de eisen waaraan het materiaal voldoet.
  • Keurmerken: let op de kwaliteit van een isolatiebedrijf en vraag naar garanties.
Vraag nu de VvE Energiebespaarlening aanAanvragen

De Energiebespaarlening wordt mede mogelijk gemaakt door