26 juni 2018

Top 5 energiebesparende maatregelen door VvE’s

Van een warmtepomp tot ledverlichting, het levert u allemaal een lagere energierekening op. Maar welke energiebesparende maatregelen worden het vaakst met een VvE Energiebespaarlening gefinancierd? U vindt de populairste maatregelen in deze top 5:

1. Hoogrendementsbeglazing

Hoogrendementsglas (ook wel HR++ glas genoemd) isoleert beter dan enkel glas. Ook als ramen en kozijnen nog niet aan vervanging toe zijn, kan hoogrendementglas al rendabel zijn. Dit glas is anders dan ‘gewoon’ dubbel glas. In de spouw tussen de glasplaten van HR++ glas zit namelijk geen droge lucht, maar een edelgas, meestal argon. Edelgassen isoleren beter dan droge lucht.

2. Gevelisolatie

Gevelisolatie is aan de buitenkant van uw appartement aan te brengen, maar ook vanuit binnen met voorzetwanden. Voor de buitenkant kunt u kiezen voor isolatie met sierpleister of gevelbekleding. Dit wordt tegen de buitenmuur van de woning aan geplaatst.

3. Dakisolatie

Een plat of schuin dak? Geen probleem. Alle daken kunnen worden geïsoleerd. Afhankelijk van de stand van het dak plaatst het isolatiebedrijf het isolatiemateriaal van binnenuit of aan de buitenkant. Eventueel aanwezig asbest moet eerst verwijderd worden voordat er isolatie geplaatst kan worden, ook dit kan gefinancierd worden met de VvE Energiebespaarlening.

4. Energiezuinige deuren

Komt er tocht via de deur naar binnen? Met isolerende deuren, kozijnen en panelen gaat u de strijd tegen warmteverlies aan. Kozijnen en deuren verschillen in de mate waarin ze warmte tegenhouden. Dit is te zien aan de U-waarde, een verhoudingsgetal voor warmtedoorgang. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie.

5. Hoogrendementsketel

Een nieuwe hoogrendementsketel kan flink zuiniger zijn dan de oude. Mocht uw gemeente u nog geen zekerheid kunnen geven over een warmtenet of een andere collectieve voorziening én uw ketel is aan vervanging toe, dan kunt u overwegen om uw ketel te vervangen.

Welke energiebesparende maatregelen overweegt u te nemen? Bekijk de maatregelenlijst voor een volledig overzicht.

De Energiebespaarlening wordt mede mogelijk gemaakt door

Logo SVnLogo RabobankLogo asn bankLogo RijksoverheidLogo CEB