Zonnepanelen

Wilt u niet alleen energie besparen, maar ook eigen duurzame energie opwekken? Met de Energiebespaarlening is het mogelijk om zonnepanelen te financieren, mits i.c.m. een andere maatregel. U kunt maximaal 75% van het totale leenbedrag gebruiken voor zonnepanelen, de overige 25% voor een andere maatregel van de maatregelenlijst.

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen maken elektriciteit op het dak van uw complex. Dat kunnen ze doordat zonlicht elektrische spanning opwekt tussen de twee laagjes silicium die op een paneel zitten. Om deze spanning om te zetten naar bruikbare wisselstroom voor het elektriciteitsnet, zijn ook een omvormer en elektriciteitskabels nodig.

Voor het opwekken van stroom hebben zonnepanelen niet per se direct zonlicht nodig. Ook op een bewolkte dag levert een zonnecel elektriciteit. De hoeveelheid zonlicht verandert steeds, daarom is de elektriciteitsproductie niet gelijkmatig. Elektriciteitsproductie wordt uitgedrukt in watt, net als bij alle elektrische apparaten. Bij zonnepanelen staat ook het maximale vermogen aangegeven: watt-piek (wp). Die is gemeten in een testomgeving met onveranderlijke omstandigheden voor licht en temperatuur.

 

 

Eisen zonnepanelen

  • Wilt u de Energiebespaarlening gebruiken voor de aanschaf van zonnepanelen? Dat kan, maar alleen i.c.m. een andere maatregel van de maatregelenlijst. U kunt maximaal 75% van de lening gebruiken voor het financieren van zonnepanelen. Een voorbeeld: u leent in totaal € 20.000,- voor uw woning. U legt voor maximaal € 15.000,- (75%) zonnepanelen op uw dak. De overige € 5.000,- (25%) besteedt u aan bijvoorbeeld gevelisolatie.
  • Bij de aanvraag moet u een omschrijving van de zonnepanelen aanleveren, waarin het merk en type zonnepanelen staan.

Wat leveren zonnepanelen op?

  • Direct lagere energiekosten.
  • U wekt zelf duurzame energie op.
  • Draagt bij aan een beter milieu.

Lening berekenenAndere energiebesparende maatregelen bekijken

 

Meer informatie

Kom ik in aanmerking voor de Energiebespaarlening? En wat zijn dan mijn maandlasten?Doe de berekening

De Energiebespaarlening wordt mede mogelijk gemaakt door