Nul op de Meter

Een Nul op de Meter woning wekt evenveel energie op als de bewoners nodig hebben voor de woning en het huishouden. Dat kan door een upgrade van de woning met onder meer gevelaanpak, slimme installaties en eigen energieopwekking.

Hoeveel kunt u maximaal lenen?

Woningeigenaren die hun woning Nul op de Meter willen maken kunnen hiervoor een Energiebespaarlening tot maximaal € 50.000,- aanvragen. Deze lening moet binnen 15 jaar worden afgelost.

Eisen Nul op de Meter

Als u uw Nul op de Meter verbouwing wilt financieren met de Energiebespaarlening, stellen wij de volgende eisen:

  • De energieprestatie moet door gecertificeerde partijen worden gegarandeerd. U moet daarom een Verklaring Aannemer/Installateur aanleveren.
  • U kunt maximaal 75% van de hoofdsom van de Energiebespaarlening gebruiken voor het financieren van zonnepanelen, dit met een maximum van € 18.750,- (is 75% van € 25.000,-).
MaatregelIsolatiewaarden
Dakisolatieminimale Rc-waarde 6,5 [m²K/W]
Gevelisolatieminimale Rc-waarde 5,0 [m²K/W]
Vloerisolatieminimale Rc-waarde 4,0 [m²K/W]
Glasmaximale U-waarde 0,8 [W/m²K]
Isolatie kozijnenmaximale U-waarde 1,5 [W/m²K]
Isolatie deuren (gevel)maximale U-waarde 1,5 [W/m²K]

Aanvragen lening

Wilt u een Energiebespaarlening aanvragen voor de financiering van een Nul op de Meter verbouwing? Vul het aanvraagformulier in en mail deze naar energiebespaarlening@svn.nl. Het is niet mogelijk om een lening voor de financiering van een Nul op de Meter verbouwing digitaal aan te vragen.

Subsidie

Combineer een Energiebespaarlening met de ‘Subsidie energiebesparing eigen huis’. Deze subsidie ontvangt u als u minimaal 2 energiebesparende maatregelen neemt. Daarnaast ontvangt u subsidie als u advies inwint. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland behandelt de subsidieaanvragen op volgorde van binnenkomst, dus wees er snel bij. Wie zijn héle woning of gebouw voorziet van een zeer energiezuinig pakket aan maatregelen, krijgt een bonus van € 4.000 bovenop de subsidie. Voor VvE’s geldt die bonus per appartement.

Lening aanvragenAndere energiebesparende maatregelen bekijken

Lees meer over de rente

Kom ik in aanmerking voor de Energiebespaarlening? En wat zijn dan mijn maandlasten?Doe de berekening

De Energiebespaarlening wordt mede mogelijk gemaakt door