Waterzijdig inregelen

Een cv-installatie waterzijdig inregelen bespaart energie en geeft meer warmtecomfort. Het warme water wordt dan beter verdeeld over het hele verwarmingssysteem.

Hoe werkt waterzijdig inregelen?

Met waterzijdig inregelen wordt de hoeveelheid warm water ingesteld die door de radiator stroomt, zodat elke radiator de juiste hoeveelheid water krijgt en de verschillende ruimten gelijkmatig worden verwarmd. Door waterzijdig in te regelen is de retourtemperatuur van alle radiatoren min of meer gelijk. Dit zorgt ervoor dat er minder pieken en dalen in de cv-temperatuur zijn zodat de ketel minder vaak opstart. Dit bespaart energie. Er zijn verschillende manieren om waterzijdig in te regelen.

Kosten van waterzijdig inregelen

De kosten van waterzijdig inregelen hangen met name af van het aantal radiatoren. Vraag een offerte op bij uw installateur. Gemiddeld bedragen de kosten tussen de € 300,- en € 500,- per woning.

Tips waterzijdig inregelen

Uw cv-ketel heeft verschillende mogelijkheden voor energiezuinig verbruik. U kunt bijvoorbeeld de thermostaat in de ketel naar beneden bijstellen of de temperatuur van het warme tapwater verlagen naar 60 graden. Vraag uw installateur ernaar.

Gestelde eisen voor waterzijdig inregelen

Als u gebruik wilt maken van de Energiebespaarlening, stellen wij de volgende eisen aan waterzijdig inregelen:

  • Bij de aanvraag voor de Energiebespaarlening moet u een offerte meesturen van het bedrijf dat de werkzaamheden gaat uitvoeren.
  • In de offerte moet een omschrijving staan van de werkzaamheden.

Wat levert waterzijdig inregelen op?

  • Lagere energierekening
  • Gelijkmatige verwarming van de ruimten in huis

Lening berekenenAndere energiebesparende maatregelen bekijken

Meer informatie

Kom ik in aanmerking voor de Energiebespaarlening? En wat zijn dan mijn maandlasten?Doe de berekening

De Energiebespaarlening wordt mede mogelijk gemaakt door

Logo RijksoverheidLogo RabobankLogo asn bankLogo CEB