Maatwerkadvies

Het maatwerkadvies geeft voor uw woning aan welke maatregelen energiebesparing opleveren, uw comfort verhogen en het binnenklimaat verbeteren. In het advies staan ook de kosten vermeld, en de tijd die het duurt voordat u de investering heeft terugverdiend via besparing op uw energierekening.

Het maatwerkadvies is bedoeld voor particuliere woningeigenaren. Voorheen heette het een Energie Prestatie Advies (EPA).

Tips voor maatwerkadvies

  • Ga vooraf na wat u precies verwacht van de maatwerkadviseur en bespreek dit met hem of haar. Wilt u bijvoorbeeld behalve het advies ook een energielabel laten opstellen? Vraag de adviseur dan naar beide certificaten.
  • Kijk voordat u een maatwerkadviseur inschakelt op VerbeterUwHuis.nl of Greenhome om te zien welke energiebesparende maatregelen u kunt nemen en welke kosten en opbrengsten daarbij komen kijken. De uitkomsten van dit advies kunt u voorleggen aan uw adviseur.

Hoe vindt u zo’n maatwerkadviseur en wat zijn de kosten?

Op zoek naar een adviseur bij u in de buurt? Kies altijd een adviseur die is aangesloten bij een bedrijf met een zogeheten Beoordelingsrichtlijn (BRL) 9500-02 certificaat. Kijk op KVINL.nl voor een adviseur bij u in de buurt. Adviseurs mogen zelf de prijs bepalen voor hun maatwerkadvies. Een maatwerkadvies kost gemiddeld tussen € 200,- en € 300,- (inclusief btw). Geef duidelijk uw wensen aan.

Wat levert een maatwerkadvies op?

  • U weet welke energiebesparende maatregelen zinvol zijn in uw situatie
  • Kosten en opbrengsten helder bij elkaar
  • Terugverdientijd wordt helder

Lening berekenenAndere energiebesparende maatregelen bekijken

Meer informatie

  • Energiesubsidiewijzer: voor subsidies bij energiezuinige maatregelen.
  • Energielabel: informatie over het verkrijgen en verbeteren van het energielabel voor uw huis.
Kom ik in aanmerking voor de Energiebespaarlening? En wat zijn dan mijn maandlasten?Doe de berekening

De Energiebespaarlening wordt mede mogelijk gemaakt door

Logo RijksoverheidLogo SVnLogo RabobankLogo asn bankLogo CEB