Isolerende deuren, kozijnen en panelen

Met isolerende deuren, kozijnen en panelen gaat u warmteverlies door tocht tegen.

Voorkom warmteverlies

Voorkom warmteverlies door goede isolatie. Isolerende deuren, kozijnen en panelen zorgen voor minder energieverlies en een lager risico op vochtneerslag in het kozijn. Kozijnen en deuren verschillen in de mate waarin ze warmte tegenhouden. Dit is te zien aan de U-waarde, een verhoudingsgetal voor warmtedoorgang. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie.

Een lage U-waarde zorgt voor goede isolatie: voor kozijnen maximaal 2,4 u en voor deuren maximaal 0,8 u. Dat is het geval bij kunststof en houten kozijnen, bij aluminium en stalen kozijnen met thermische onderbreking en bij isolerende deuren met een kunststof hardschuimkern.

Bij kozijnen met een thermische onderbreking zit er een laag isolatiemateriaal tussen de binnen- en buitenkant van het kozijn. Daardoor kan er minder warmte via het kozijn naar buiten ontsnappen. Vooral bij aluminium en staal is dat belangrijk, maar er zijn ook houten kozijnen te koop met thermische onderbreking.

Eisen aan isolerende deuren, kozijnen en panelen

Als u gebruik wilt maken van de Energiebespaarlening, stellen wij de volgende eisen aan isolerende deuren, kozijnen en panelen:

  • Tussen het voor- en achterblad van de deur(en) moet isolatiemateriaal aanwezig zijn.
  • De U-waarde van de deur is maximaal 2,0 W/m²K. De isolerende panelen mogen een maximale U-waarde hebben van 0,7 W/m²K.
  • Om deze waarden aan te tonen moet u een ondertekende Verklaring Aannemer/Installateur aanleveren bij uw leningaanvraag.

Wat leveren isolerende deuren, kozijnen en panelen op?

  • Lagere stookkosten
  • Een comfortabeler huis met een gelijkmatige warmte
  • Minder tocht

Lening berekenenAndere energiebesparende maatregelen bekijken

Meer informatie

  • KOMO-keur: is een algemeen keurmerk dat hoge kwaliteit garandeert. KOMO-producten zijn verkrijgbaar bij timmerfabrikanten die zijn aangesloten bij de Stichting Garantie Timmerwerk.
  • VKG-keurmerk: Let bij kunststof kozijnen op het VKG-keurmerk, dat stelt hoge eisen aan kwaliteit en recycling.
  • SKG-IKOB: vind verenigde gecertificeerde gevelisolatiebedrijven.
  • VRMG-keurmerk: bij aluminium en stalen kozijnen kunt u letten op het VMRG-keurmerk, eveneens voor eisen aan kwaliteit en recycling.
Kom ik in aanmerking voor de Energiebespaarlening? En wat zijn dan mijn maandlasten?Doe de berekening

De Energiebespaarlening wordt mede mogelijk gemaakt door

Logo RijksoverheidLogo RabobankLogo asn bankLogo CEB