Dakisolatie

Dakisolatie kan op verschillende manieren. Dit hangt af van de stand van het dak. Platte daken kunnen het beste aan de bovenkant geïsoleerd worden. Isolatie aan de onderzijde geeft namelijk een groot risico op dakrot. Schuine daken zijn zowel van binnen als van buiten te isoleren.

Isolatie aan de buitenkant levert de beste isolatiewaarde, omdat er ruimte is voor voldoende isolatiemateriaal. Als u een zolder heeft en deze niet verwarmt, kunt u de zoldervloer of het plafond van de verdieping onder de zolder isoleren.

Gestelde eisen aan dakisolatie

Wilt u de Energiebespaarlening gebruiken om uw dak te isoleren? Dan stellen wij volgende eisen:

  • Dakisolatie moet een minimale warmteweerstand (R-waarde) van 3,5 m²K/W hebben. Volgens de kwaliteitsverklaring ISSO 82.1 wordt deze verplichte isolatiewaarde gehaald met isolatiemateriaal van 130 mm dik.
  • Om dit aan te tonen moet u een ondertekende Verklaring Aannemer/Installateur aanleveren.

Dakisolatie in combinatie met asbestverwijdering

Op een dak kan asbest voorkomen. Als u isolatie aanbrengt, moet dit asbest eerst verwijderd worden. U kunt de Energiebespaarlening voor maximaal 50% inzetten voor het verwijderen van asbest. De overige 50% van de lening moet u dan gebruiken voor het isoleren van het dak, eventueel in combinatie met andere energiebesparende maatregelen. Meer informatie leest u op de pagina asbestsanering in combinatie met dakisolatie.

Wat levert het op?

  • Waardestijging
  • Minder geluidsoverlast
  • Een veiligere woning door brandwerend isolatiemateriaal

Lening berekenenAndere energiebesparende maatregelen bekijken

Meer informatie

Kom ik in aanmerking voor de Energiebespaarlening? En wat zijn dan mijn maandlasten?Doe de berekening

De Energiebespaarlening wordt mede mogelijk gemaakt door

Logo RijksoverheidLogo SVnLogo RabobankLogo asn bankLogo CEB