Dakisolatie

Dakisolatie kan op verschillende manieren, afhankelijk van de stand van uw dak. Platte daken kunnen het beste aan de bovenkant worden geïsoleerd. Isolatie aan de onderzijde geeft namelijk een groot risico op dakrot. Schuine daken zijn zowel van binnen als van buiten te isoleren.

Isolatie aan de buitenkant levert de beste isolatiewaarde, omdat er ruimte is voor voldoende isolatiemateriaal. Als u een zolder heeft en u deze niet verwarmt, kunt u de zoldervloer of het plafond van de verdieping onder de zolder isoleren.

Gestelde eisen aan dakisolatie

Wilt u de Energiebespaarlening gebruiken om uw dak te isoleren? Dit zijn de door ons gestelde eisen aan dakisolatie:

  • Dakisolatie moet een minimale warmteweerstand (R-waarde) van 3,5 m²K/W hebben. Volgens de kwaliteitsverklaring ISSO 82.1 wordt deze verplichte isolatiewaarde gehaald met isolatiemateriaal van 130 mm dik.
  • Om dit aan te tonen moet u een ondertekende Verklaring Aannemer/Installateur aanleveren.

Dakisolatie in combinatie met asbestverwijdering

Het dak van uw woning kan asbest bevatten, bijvoorbeeld als het golfplaten of dakleien bevat. Voordat u isolerende maatregelen neemt, moet het asbest dan eerst veilig en deskundig weggehaald worden. Asbestsanering in combinatie met dakisolatie is dan de beste oplossing.

Bij asbestsanering in combinatie met dakisolatie kunt u de Energiebespaarlening voor maximaal 50% gebruiken voor de verwijdering van asbest. De overige 50% van de lening moet u dan gebruiken voor dakisolatie. Ga voor meer informatie naar asbestsanering in combinatie met dakisolatie.

Wat levert het op?

  • Een veiligere woning door brandwerend isolatiemateriaal
  • Waardestijging van uw woning
  • Minder geluidsoverlast

Lening berekenenAndere energiebesparende maatregelen bekijken

Meer informatie

Kom ik in aanmerking voor de Energiebespaarlening? En wat zijn dan mijn maandlasten?Doe de berekening

De Energiebespaarlening wordt mede mogelijk gemaakt door

Logo RijksoverheidLogo RabobankLogo asn bankLogo CEB