Dakisolatie

Er zijn verschillende mogelijkheden om het dak van uw woning te isoleren, wat mede afhankelijk is van de stand van het dak. Platte daken kunnen het beste aan de bovenkant geïsoleerd worden, want isolatie aan de onderzijde geeft namelijk een groot risico op dakrot. Schuine daken zijn zowel van binnen als van buiten te isoleren. Isolatie aan de buitenzijde levert de beste isolatiewaarde, doordat er ruimte is voor voldoende isolatiemateriaal. Als u een zolder heeft en deze niet verwarmt, kunt u de zoldervloer of het plafond van de verdieping onder de zolder isoleren.

Gestelde eisen aan dakisolatie

Als u voor het aanbrengen van dakisolatie gebruik wilt maken van de Energiebespaarlening, stellen wij volgende eisen:

  • Dakisolatie moet een minimale warmteweerstand (R-waarde) van 3,5 m²K/W hebben. Volgens de kwaliteitsverklaring ISSO 82.1 wordt deze verplichte isolatiewaarde gehaald met isolatiemateriaal van 130 mm dik.
  • Om dit aan te tonen moet u een ondertekende Verklaring Aannemer/Installateur aanleveren.

Dakisolatie in combinatie met asbestverwijdering

Op een dak kan asbest voorkomen. Als u isolatie aanbrengt, moet dit eerst verwijderd worden. U kunt de Energiebespaarlening voor maximaal 50% inzetten voor het verwijderen van asbest. De overige 50% van de lening moet u dan gebruiken voor dakisolatie, eventueel in combinatie met andere energiebesparende maatregelen. Meer informatie over asbestsanering in combinatie met dakisolatie.

Lening berekenenAndere energiebesparende maatregelen bekijken

 

Meer informatie

Kom ik in aanmerking voor de Energiebespaarlening? En wat zijn dan mijn maandlasten?Doe de berekening

De Energiebespaarlening wordt mede mogelijk gemaakt door