Energiebespaarlening voor particulieren

De Energiebespaarlening is een aantrekkelijke mogelijkheid om energiebesparende investeringen in of aan uw eigen huis te kunnen financieren.

Afhankelijk van hoeveel energie u verbruikt, kan die besparing genoeg zijn om de maandelijkse betaling van uw Energiebespaarlening te dekken. Maak van uw huis een heerlijk comfortabel thuis en investeer slim!

Goed om te weten

  • Boetevrij aflossen
  • Tot maximaal € 25.000 lenen
  • Rente 2,6% (looptijd 10 jaar)

Voorwaarden Energiebespaarlening

Lening aanvragen Kom ik in aanmerking?

Rekenvoorbeeld

Hoofdsom € 10.000,-
Looptijd van de lening 10 jaar
Rente 2,6%
Lening inclusief kosten € 11.367,60
Jaarlijks kostenpercentage 2,6%
Bruto maandlasten € 94,73

Lees meer over de rente

Hoofdsom Bruto maandlasten Looptijd Rente* Totale kosten lening ** Jaarlijks kostenpercentage ***
€ 15.000,- € 102,87 15 jaar 2,9% € 18.516,60 2,9%
€ 15.000,- € 142,09 10 jaar 2,6% € 17.050,80 2,6%
€ 10.000,- € 94,73 10 jaar 2,6% € 11.367,60 2,6%
€ 4.999,- € 64,27 7 jaar 2,2% € 5.398,68 2,2%

* De rente is vast gedurende de gehele looptijd. Mogelijk komt de rente in aanmerking voor fiscale aftrekbaarheid. Raadpleeg de Belastingdienst voor meer informatie.

** Dit zijn de totale kosten voor het aangaan en terugbetalen van uw lening.

*** Dit zijn de totale kosten van de lening, uitgedrukt in een percentage op jaarbasis van het totale leenbedrag.

Besparen op energiekosten

Afhankelijk van het energieverbruik kunnen de kosten van de lening vaak volledig worden betaald uit de opbrengst van de energiebesparing.

Verhogen wooncomfort

Een huis dat niet tocht en gelijkmatig wordt verwarmd, verbetert het wooncomfort aanzienlijk.

Woning waardebehoud

Energiebesparende maatregelen kunnen bijdragen aan het waardebehoud van de woning.

Bijdrage aan het klimaat

Het geeft een goed gevoel om een steentje te kunnen bijdragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot.

Energiebesparende maatregelen waarvoor u kunt lenen

U kunt op verschillende manieren uw huis verduurzamen. Voor het financieren van de volgende energiebesparende maatregelen kunt u de Energiebespaarlening aanvragen.

De Energiebespaarlening wordt mede mogelijk gemaakt door

Laat u inspireren door slimme investeerders

Lees de ervaringen van woningeigenaren die al slim geïnvesteerd hebben met behulp van de Energiebespaarlening.

Kom ik in aanmerking voor de Energiebespaarlening? En wat zijn dan mijn maandlasten?Doe de berekening

Veelgestelde vragen

Particuliere Energiebespaarlening

Hoelang duurt het voordat ik weet of mijn aanvraag is goedgekeurd?

Wanneer u de Energiebespaarlening heeft aangevraagd en wij alle benodigde informatie van u ontvangen hebben, krijgt binnen 2 weken antwoord. U weet dan of u in aanmerking komt voor de Energiebespaarlening. Bij positief antwoord krijgt u een offerte met overeenkomst van geldlening toegestuurd. Wanneer u van de Energiebespaarlening gebruik wilt maken, stuurt u de offerte met overeenkomst van geldlening ondertekend retour aan ons. Als u geen gebruik kunt maken van de Energiebespaarlening wordt u ook hierover geïnformeerd. Dit kan te maken hebben met een negatieve inhoudelijke toets, bijvoorbeeld uw aanvraag voldoet niet aan de eisen van de maatregelen of een negatieve financiële toets. Bekijk de actuele doorlooptijden.

Ik ga verhuizen. Hoe kan ik een adreswijziging doorgeven?

Heeft u een Energiebespaarlening en gaat u verhuizen? Neem dan contact met ons op en geef binnen 14 dagen uw adreswijziging door.

Ik heb al een Energiebespaarlening afgesloten. Kan ik de lening verhogen, omdat ik nog meer maatregelen in huis wil nemen?

Nee, u moet dan een nieuwe lening aanvragen. Als de aanvraag akkoord is, krijgt u een nieuwe Energiebespaarlening naast uw bestaande Energiebespaarlening. Het totale leenbedrag, van alle leningen samen, mag niet boven de € 25.000,- uitkomen.

Ik wil graag de lening gebruiken voor het plaatsen van zonnepanelen, mag dat?

U kunt maximaal 75% van de hoofdsom van de Energiebespaarlening gebruiken voor het financieren van zonnepanelen. De reden hiervoor is, dat het Nationaal Energiebespaarfonds in het leven is geroepen om energiebesparende maatregelen te bevorderen. Het doel is om het energieverbruik van huishoudens te verlagen, waarbij de huiseigenaar op termijn lagere woonlasten krijgt en de werkgelegenheid in de bouw wordt gestimuleerd. Zonnepanelen zijn in de basis geen energiebesparende maatregel – men wekt immers stroom op en gaat niet noodzakelijkerwijs minder energie verbruiken – maar zorgen er wel voor dat de energienota van de huiseigenaar lager wordt. Om die reden mag maximaal 75% van het leenbedrag worden gebruikt voor de aanschaf van zonnepanelen en dient minimaal 25% van het leenbedrag te worden gebruikt voor een energiebesparende maatregel. Onderstaand een rekenvoorbeeld. Rekenvoorbeeld: Leenbedrag € 10.000,- . Maximaal € 7.500,- zonnepanelen (= 75 % van € 10.000,-) Minimaal € 2.500 energiebesparende maatregel (= 25 % van € 10.000,-) U kunt er ook voor kiezen om meer dan 25 % van het leenbedrag te gebruiken voor energiebesparende maatregelen, echter is het maximum voor zonnepanelen altijd 75 % van het leenbedrag.

Is de rente vast of variabel?

De rente is vast gedurende de looptijd van de lening. Wij hanteren de rente op de datum van binnenkomst van de aanvraag. De hoogte van de rente is afhankelijk van de looptijd van de lening. Kijk voor de actuele rente op www.ikinvesteerslim.nl/rente.

Lees alle veelgestelde vragen