Nieuws

De laatste nieuwsberichten

1500e Energiebespaarlening in Drenthe

10 oktober 2019
De 1500e Drentse Energiebespaarlening is een feit. Een mijpaal voor de provincie. De Energiebespaarlening kent sinds 2017 in de provincie Drenthe een extra aantrekkelijke regionale variant. Door een financiële bijdrage van de provincie Drenthe is de Energiebespaarlening met een laag rentetarief beschikbaar voor woningeigenaren en VvE’s in Drenthe.

Lees meer

Subsidie energiebesparing eigen huis open

5 september 2019
Sinds 2 september is de subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) weer beschikbaar voor eigenaar-bewoners. Voor VvE’s geldt dat zij er langer gebruik van kunnen maken.

Lees meer

Nationaal Energiebespaarfonds groeit door!

3 september 2019
Investeren in verduurzaming van onze woningen blijft onverminderd hoog staan op de politieke agenda, maar ook op die van huiseigenaren. Met het voor het Nationaal Energiebespaarfonds recordjaar 2018 nog vers in het geheugen, geven we graag een update over de 1e helft van 2019.

Lees meer

Energiebesparen en verduurzamen met de VvE? De overheid betaalt mee!

20 augustus 2019
De Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor VvE's verlengd tot en met 31 december 2022.

Lees meer

Van rechtszaak naar duurzaam gebouw: het verhaal van een VvE in Doorwerth

5 augustus 2019
Spouwmuurisolatie, hr-ketels en kozijnen met triple glas: het appartementencomplex van de VvE van secretaris-penningmeester Leo Coenders ziet er weer spic en span uit. Maar dat dit niet vanzelf gaat, heeft het bestuur geweten. “Toen we alle leden vertelden dat we bijna een miljoen euro wilden lenen, kregen we een rechtszaak aan onze broek.”

Lees meer

Wat betekent het wanneer je als VvE een externe procesbegeleider inhuurt?

22 juli 2019
VvE Het Kofschip wilde verduurzamen om meerdere redenen. Energiebesparing is goed voor hun portemonnee, maar net zo belangrijk vinden ze het toekomstbestendig maken van hun pand en het comfort dat ze ervoor terugkrijgen. Het werd een grote en uitgebreide operatie, waarbij ze de hulp inriepen van een externe procesbegeleider.

Lees meer

In de media

De Energiebespaarlening wordt mede mogelijk gemaakt door

Logo SVnLogo RabobankLogo asn bankLogo RijksoverheidLogo CEB