Nieuws

De laatste nieuwsberichten

Kosten of besparen?

12 november 2019
We gaan onze woningen verduurzamen. En dat kost geld! Dat is tenminste waar het debat over gaat. Natuurlijk moet er eerst geïnvesteerd worden, maar uiteindelijk levert het u ook wat op! Samen met Milieu Centraal hebben we de kosten voor de duurzame maatregelen afgezet tegen de besparing op de energierekening en de kosten van de Energiebespaarlening. Zijn het kosten of is het besparen? We zetten graag drie voorbeelden voor u op een rij.

Lees meer

Peter Verbiest heeft al 3 jaar een lagere energierekening en een warm huis

5 november 2019
Begin 2016 bracht hij vloer- en gevelisolatie aan, kocht een warmtepomp, plaatste driedubbel glas en legde niet veel later zestien zonnepanelen op zijn dak. Hoe bevalt de verduurzaamde woning van Peter Verbiest uit Zaanstad drie jaar later?

Lees meer

Hoeveel energie verbruikt Nederland

28 oktober 2019
Energie besparen kan heel simpel zijn. Maar om te weten wat u kunt besparen, is het eerst belangrijk te weten wat uw verbruik is. Samen met Milieu Centraal onderzochten we wat het Nederlandse energieverbruik per huishouden is en welke verschillen er zijn.

Lees meer

Een onderhoudsvrij, duurzaam én comfortabel gebouw voor minder geld?

23 oktober 2019
Stel, u bent bestuurder van een VvE en u moet kiezen: jaarlijks geld blijven investeren in onderhoud óf geld lenen om de komende jaren onderhoudsvrij te zijn. Extra voordeel: uw bewoners verbruiken minder energie en ze krijgen een comfortabelere woning. Dat kan, zoals blijkt uit de ervaringen van meerdere VvE’s die het Nationaal Energiebespaarfonds sprak. Ze laten andere VvE’s graag delen in hun ervaringen en geven ook nog een paar tips.

Lees meer

Kennismaken met… Edward Nijhof

23 oktober 2019
Mensen maken het verschil. Zij gaan voor u net dat stapje verder om samen een groen en duurzaam land van Nederland te maken. Maak kennis met de mensen van het Nationaal Energiebespaarfonds die het fonds zo speciaal maken! Maak kennis met Edward Nijhof.

Lees meer

1500e Energiebespaarlening in Drenthe

10 oktober 2019
De 1500e Drentse Energiebespaarlening is een feit. Een mijlpaal voor de provincie. De Energiebespaarlening kent sinds 2017 in de provincie Drenthe een extra aantrekkelijke regionale variant. Door een financiële bijdrage van de provincie Drenthe is de Energiebespaarlening met een laag rentetarief beschikbaar voor woningeigenaren en VvE’s in Drenthe.

Lees meer

In de media

De Energiebespaarlening wordt mede mogelijk gemaakt door

Logo SVnLogo RabobankLogo asn bankLogo RijksoverheidLogo CEB