Nieuws

De laatste nieuwsberichten

Wat betekent het wanneer je als VvE een externe procesbegeleider inhuurt?

22 juli 2019
VvE Het Kofschip wilde verduurzamen om meerdere redenen. Energiebesparing is goed voor hun portemonnee, maar net zo belangrijk vinden ze het toekomstbestendig maken van hun pand en het comfort dat ze ervoor terugkrijgen. Het werd een grote en uitgebreide operatie, waarbij ze de hulp inriepen van een externe procesbegeleider.

Lees meer

Gevolgen Klimaatakkoord voor huiseigenaren

22 juli 2019
28 juni jl. heeft het kabinet het Klimaatakkoord gepresenteerd. Het belangrijkste doel van het Klimaatakkoord is om in 2030 49% minder CO2 uitstoten dan in 1990. Het akkoord bevat honderden maatregelen waarmee Nederland schoner en duurzamer moet worden om deze doelstelling te bereiken. In de plannen zijn ook verschillende maatregelen opgenomen die betrekking hebben op onze woningen. Dit zijn de 10 belangrijkste maatregelen voor huiseigenaren en VvE's.

Lees meer

BasisBuren heeft landelijke primeur met eerste Scholen Energiebespaarlening

12 juli 2019
Persbericht Schooldakrevolutie - Het schoolbestuur van stichting BasisBuren kan dankzij de onlangs gelanceerde Scholen Energiebespaarlening 184 zonnepanelen aanschaffen. Ze zijn bestemd voor de daken van de Prins Willem Alexander school in Beusichem en de Klepper in Zoelmond. Een investering die loont, want de zonnepanelen betalen zichzelf terug. BasisBuren is het eerste schoolbestuur dat gebruik maakt van deze nieuwe lening.

Lees meer

Een hoger comfort dat geen cent méér kost: welke VvE wil dat niet?

11 juli 2019
Bij het ene appartement waren de kozijnen slecht, bij de ander lekte het glas en weer een ander had nergens last van. Om een nieuwe start voor iedereen te maken, stelde voorzitter en technisch beheerder Bert van Dam voor om alle houten kozijnen te vervangen voor kunststof exemplaren met HR++ glas.

Lees meer

Begeleidings- en onderzoekskosten financierbaar in VvE Energiebespaarlening

10 juli 2019
De VvE Energiebespaarlening is uitgebreid met begeleidings- en onderzoekskosten. Dat betekent dat VvE’s deze kosten voortaan kunnen meefinancieren in een lening en dit niet meer uit het reservefonds hoeven te betalen. In de praktijk bleek dit namelijk vaak een drempel te zijn.

Lees meer

Kennismaken met… Heleen Plante

10 juli 2019
Mensen maken het verschil. Zij gaan voor u net dat stapje verder om samen een groen en duurzaam land van Nederland te maken. Maak kennis met de mensen van het Nationaal Energiebespaarfonds die het fonds zo speciaal maken! Maak kennis met Heleen Plante.

Lees meer

Laadpalen bij appartementen een stap dichterbij

3 juli 2019
Er rijden in Nederland steeds meer elektrische auto’s rond, en ook het aantal laadpalen stijgt sterk. Dat geldt echter nog te weinig voor laadpalen in parkeerkelders bij appartementen. Het is voor Verenigingen van Eigenaars (VvE’s) vaak duur en ingewikkeld om er eentje aan te leggen. Daar komt nu verandering in; VvE’s kunnen vanaf vandaag makkelijker een laadpaal financieren.

Lees meer

Subsidie energiebesparing eigen huis weer open

2 juli 2019
De subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) komt weer beschikbaar voor eigenaar-bewoners. De regeling was sinds mei 2017 uitgeput, alleen VvE’s konden nog van de subsidie gebruikmaken. Met deze heropening van de regeling komt het kabinet tegemoet aan de uitspraak in de Urgenda-zaak.

Lees meer

Geld lenen voor onderhoud, verduurzaming en meer comfort kost deze VvE uit Leiderdorp minder dan nog jaren blijven sparen

24 juni 2019
Het was de doorrekening van het kostenplaatje dat een lampje deed branden bij de VvE van Frans Kortekaas. “We konden geld blijven investeren in onderhoud of geld lenen om de komende jaren onderhoudsvrij te zijn, minder energie te gebruiken én comfortabeler te wonen.” Lang nadenken hoefde de VvE niet. Het werd dat laatste.

Lees meer

Scholen Energiebespaarlening voor versnelling duurzame schoolgebouwen

19 juni 2019
Duurzame scholen, het klinkt heel vanzelfsprekend. Maar om dit voor bestaande schoolgebouwen ook te realiseren blijkt financieel lang niet altijd even eenvoudig te zijn. Daarom start het Nationaal Energiebespaarfonds vandaag met een pilot: de Scholen Energiebespaarlening om scholen financieel te helpen hun schoolgebouw te verduurzamen. Er is 5 miljoen euro beschikbaar. Een mooie kans voor schoolbesturen!

Lees meer

Wel duurzame maatregelen, geen verhoging servicekosten? Het lukte deze VvE.

13 juni 2019
De VvE van Ad Jongenelis in Eindhoven heeft een droombestuur. Met vijf actieve bestuursleden met aanvullende competenties, waaronder een VvE-beheerder en financieel planner, verliep de verduurzaming van hun 72 appartementen van een leien dakje. Wat pakten ze aan en hoe financier je dat zonder de servicekosten te verhogen?

Lees meer

Hoe wordt je nog op te leveren nieuwbouwwoning alsnog aardgasvrij?

22 mei 2019
De nieuwbouwwoning van de familie Luiten uit Amersfoort zou opgeleverd worden met een aardgasaansluiting. De hypotheek was geregeld en de bouw al gestart. Hoe kom je dan alsnog aan financiering om van het gas af te gaan? Sinds januari kan het dankzij de Energiebespaarlening Nieuwbouw Aardgasloos. “Als je de mogelijkheid nog hebt om je woning zonder gas te laten opleveren, doe het dan meteen.”

Lees meer

Volgende >

De Energiebespaarlening wordt mede mogelijk gemaakt door

Logo SVnLogo RabobankLogo asn bankLogo RijksoverheidLogo CEB