Nieuws

De laatste nieuwsberichten

Energiebespaarlening Friesland van start in september

17 juni 2020
De Energiebespaarlening krijgt vanaf 1 september dit jaar een regionale variant voor Friesland. Dankzij een bijdrage van de provincie Friesland kunnen Friese huizenbezitters en VvE's vanaf dat moment tegen een aantrekkelijk tarief een Energiebespaarlening afsluiten.

Lees meer

Opnieuw stevige groei voor Nationaal Energiebespaarfonds

1 mei 2020
Het Nationaal Energiebespaarfonds heeft ook het afgelopen jaar weer bijgedragen aan de verduurzaming van Nederland. Dat blijkt uit de recent verschenen jaarcijfers. “In 2019 groeide onze leningportefeuille naar 395 miljoen euro en is er nog voor ruim 279 miljoen euro aanvragen onderhanden, waarvan voor ruim 24 miljoen euro aan offertes is uitgebracht. Het aantal verstrekte Energiebespaarleningen stijgt in lijn met voorgaande jaren structureel en gestaag”, zegt Ernst-Jan Boers, bestuursvoorzitter van het Nationaal Energiebespaarfonds, in het Jaarbericht 2019.

Lees meer

Wat zijn de gevolgen van het Klimaatakkoord voor VvE’s?

24 april 2020
Op 1 februari 2020 lanceerde het Rijk het Warmtefonds, een afspraak voortgevloeid uit het Klimaatakkoord. Dit fonds biedt langjarige financiering tegen een aantrekkelijke rente voor woningeigenaren en VvE’s voor de verduurzaming van woningen. Wat betekent dit voor VvE’s?

Lees meer

Een strakke en reële planning is onontbeerlijk

23 april 2020
Het gebouw van een VvE verduurzamen is een flinke kluif. De financiering ervan kan ook best wat voeten in de aarde hebben en een goede communicatie en planning is onontbeerlijk. “Plan vooral niet te krap, de ervaring leert dat het altijd net iets langer duurt dan van tevoren gedacht,” drukt Richard Rijsdijk van Blocnote met klem op het hart. Hij werd ingeschakeld door VvE Spinne in Goes om hen te begeleiden bij het proces om hun dak te isoleren.

Lees meer

Kennismaken met… Marije van Duijn

23 april 2020
Mensen maken het verschil. Zij gaan voor u net dat stapje verder om samen een groen en duurzaam land van Nederland te maken. Maak kennis met de mensen van het Nationaal Energiebespaarfonds die het fonds zo speciaal maken!

Lees meer

Mogelijkheden tot het nemen van besluiten binnen de VvE tijdens de coronacrisis

23 april 2020
Door de RIVM-maatregelen rond het coronavirus kan het in deze tijd lastig zijn om een reguliere VvE-vergadering te organiseren. Toch moet u als VvE misschien belangrijke besluiten nemen of wilt u verder gaan met de uitvoering van uw plannen. Hieronder informeren wij u over de mogelijkheden om te vergaderen met inachtneming van de overheidsmaatregelen of besluiten te nemen zonder een (fysieke) vergadering.

Lees meer

In de media

De Energiebespaarlening wordt mede mogelijk gemaakt door

Logo RijksoverheidLogo SVnLogo RabobankLogo asn bankLogo CEB