Nieuws

De laatste nieuwsberichten

Top 5 energiebesparende maatregelen voor een duurzame woning

7 september 2021
Met de Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds kunnen eigenaar-bewoners de verduurzaming van hun woning verantwoord en betaalbaar financieren. Voor welke energiebesparende maatregelen kiezen de meeste woningbezitters die een aanvraag doen?

Lees meer

Hoe houden we onze huizen koel en duurzaam? Drie populaire maatregelen

26 augustus 2021
‘Hoe houden we ons huis koel?’ is een vraag die steeds belangrijker wordt nu het binnen- en buitenshuis steeds vaker en langer te maken hebben met hitte. Populaire maatregelen om woningen koel te houden zijn HR++-glas, dakisolatie en spouwmuurisolatie. Dat blijkt ook uit veel gefinancierde maatregelen vanuit het Nationaal Warmtefonds.

Lees meer

Europese Green Deal stimuleert verduurzaming huizenbezitters

27 juli 2021
De klimaattransitie gaat iedereen raken. De recent gepresenteerde Green Deal door de Europese Commissie heeft ook gevolgen voor huizenbezitters. Zo zal het nieuwe emissiehandelsysteem leiden tot een hogere gasprijs en dat werkt door in de verwarmingskosten van huizen. Dit stimuleert huiseigenaren om meer energiebesparende maatregelen te nemen voor hun bestaande woning. Het Nationaal Warmtefonds maakt financiering mogelijk voor wie wil verduurzamen, maar niet genoeg spaargeld heeft.

Lees meer

Eerste VvE-lening in Leidschendam-Voorburg

11 mei 2021
De VvE Vlietwerve I in Leidschendam-Voorburg heeft als eerste VvE in de gemeente een Energiebespaarlening aangevraagd bij het Warmtefonds voor de verduurzaming van 28 appartementen.

Lees meer

Drentse huiseigenaren besparen samen meer dan twee miljoen euro dankzij Energiebespaarlening

26 april 2021
Mooi resultaat in Drenthe: Drentenaren besparen fors op hun energierekening met de Energiebespaarlening Drenthe. Samen hebben zij al meer dan twee miljoen euro bespaard, dankzij energiebesparende maatregelen die zij financieren met behulp van de Energiebespaarlening.

Lees meer

Hoe pak je verduurzaming aan in een flat met zowel huurders als kopers?

18 februari 2021
In de 17 verdiepingen hoge Mozartflat in Tilburg is sprake van gemengd bezit: woningcorporatie WonenBreburg verhuurt 126 appartementen, de overige 130 zijn in particulier bezit. In het VvE-bestuur zitten zowel eigenaar-bewoners als huurders. Hoe pak je een grootschalig renovatie- en verduurzamingsproject dan aan?

Lees meer

In de media

De Energiebespaarlening wordt mede mogelijk gemaakt door

Logo RijksoverheidLogo RabobankLogo asn bankLogo CEB