Nieuws

De laatste nieuwsberichten

Je woning verduurzamen, maar hoe? Kom 12-14 november naar de beurs Huis & Energie

2 november 2021
Van vrijdag 12 tot en met zondag 14 november vind je het antwoord op al je vragen over de verduurzaming voor je huis of appartement in Vijfhuizen. Kom dan naar Huis & Energie in Expo Haarlemmermeer. Op deze grootste beurs voor duurzame energie en duurzaam wonen ervaar je alle mogelijke oplossingen voor verduurzaming. Van de meest comfortabele warmtepompen tot de prachtigste zonnepanelen. Maar ook met aandacht voor betaalbare en verantwoorde financiering van jouw energiebesparende maatregelen, onder meer bij de stand van het Warmtefonds.

Lees meer

Betere isolatie van je huis betaalbaar financieren?

5 oktober 2021
Stijgende energieprijzen en de klimaatdoelstellingen maken de urgentie om te verduurzamen steeds vaker en duidelijker zichtbaar. Een eerste stap is vaak: isoleren. Dat heeft voor je eigen woning of het appartementencomplex van een VvE gelijk een aantal voordelen: besparing op energie en een comfortabeler binnenklimaat als het ’s winters buiten koud of in de zomer juist erg warm is. Tijdens de Nationale Isolatieweken brengt het Nationaal Warmtefonds deze drie veelgekozen isolatiemaatregelen extra onder de aandacht.

Lees meer

Energie-armoede vergroot noodzaak betere woningisolatie

30 september 2021
De ongekend hoge aardgasprijs raakt iedereen. Onderzoeksinstituut TNO stelt zelfs dat zo'n 550.000 huishoudens aan energie-armoede lijden. Van hun inkomen zijn ze een groot deel kwijt aan energielasten: tussen de 13 tot 20 procent (waar 5 procent normaal was). Daar komt bij dat onvoldoende Nederlandse woningen goed zijn geïsoleerd. Dit maakt de verduurzaming van de gebouwde omgeving alleen maar urgenter.

Lees meer

Top 5 energiebesparende maatregelen voor een duurzame woning

7 september 2021
Met de Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds kunnen eigenaar-bewoners de verduurzaming van hun woning verantwoord en betaalbaar financieren. Voor welke energiebesparende maatregelen kiezen de meeste woningbezitters die een aanvraag doen?

Lees meer

Hoe houden we onze huizen koel en duurzaam? Drie populaire maatregelen

26 augustus 2021
‘Hoe houden we ons huis koel?’ is een vraag die steeds belangrijker wordt nu het binnen- en buitenshuis steeds vaker en langer te maken hebben met hitte. Populaire maatregelen om woningen koel te houden zijn HR++-glas, dakisolatie en spouwmuurisolatie. Dat blijkt ook uit veel gefinancierde maatregelen vanuit het Nationaal Warmtefonds.

Lees meer

Europese Green Deal stimuleert verduurzaming huizenbezitters

27 juli 2021
De klimaattransitie gaat iedereen raken. De recent gepresenteerde Green Deal door de Europese Commissie heeft ook gevolgen voor huizenbezitters. Zo zal het nieuwe emissiehandelsysteem leiden tot een hogere gasprijs en dat werkt door in de verwarmingskosten van huizen. Dit stimuleert huiseigenaren om meer energiebesparende maatregelen te nemen voor hun bestaande woning. Het Nationaal Warmtefonds maakt financiering mogelijk voor wie wil verduurzamen, maar niet genoeg spaargeld heeft.

Lees meer

In de media

De Energiebespaarlening wordt mede mogelijk gemaakt door

Logo RijksoverheidLogo RabobankLogo asn bankLogo CEB