Nieuws

De laatste nieuwsberichten

De familie Ten Cate koos met een Energiebespaarlening van 20 jaar voor lage maandlasten

21 oktober 2020
Toen hij zag dat de Energiebespaarlening ook met een looptijd van twintig jaar aangeboden wordt, twijfelde Ruben ten Cate uit Apeldoorn geen moment. “Ik had al eerder berekeningen gemaakt op kortere looptijden, maar nu kwamen de maandlasten zo gunstig uit dat het geen vraag meer was óf we het zouden doen, maar wanneer.” Het werd meteen.

Lees meer

Eerste Energiebespaarlening Fryslân uitgereikt

25 september 2020
De familie Dayan-Karaman uit Heerenveen heeft op vrijdag 25 september de allereerste Energiebespaarlening Fryslân in ontvangst genomen. De lening is een van de regionale varianten van de Energiebespaarlening en is tot stand gekomen met dank aan een subsidie van de provincie Friesland.

Lees meer

Gemeente Veenendaal helpt VvE’s op weg naar duurzame appartementen

9 september 2020
In de gemeente Veenendaal werpen VvE-informatiebijeenkomsten over verduurzaming hun eerste vruchten af. Al meerdere VvE’s voerden duurzame maatregelen in hun appartementencomplex door of hebben daarvoor plannen. Onlangs financierde de VvE Energiebespaarlening het 10.000ste appartement. Toevallig ook in Veenendaal.

Lees meer

“Met de lening konden we verduurzamen zonder in te leveren op kwaliteit van het onderwijs”

21 augustus 2020
Met de Scholen Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds kunnen scholen hun gebouw verduurzamen. De eerste verstrekte lening ging naar stichting BasisBuren, die 184 zonnepanelen aanschafte.

Lees meer

Zo zit het met de aansprakelijkheid voor een VvE Energiebespaarlening

7 augustus 2020
Bij het Nationaal Warmtefonds krijgen we soms vragen over wie er aansprakelijk is voor de VvE Energiebespaarlening. En wat er gebeurt wanneer er bijvoorbeeld woningeigenaren zijn die hun bijdrage niet betalen. We zetten de meest gestelde vragen op een rijtje.

Lees meer

Deze VvE verduurzaamde zonder het gehele reservefonds aan te spreken

3 augustus 2020
Ze hadden het allemaal: houtrot, tocht, hoge stookkosten. VvE Bijdorpstraat in Katwijk kon de kozijnen wel wéér laten onderhouden, maar vervanging zou niet lang meer op zich laten wachten. Geld voor grootschalig onderhoud was weliswaar gereserveerd, maar de complete vervanging van de kozijnen van 27 woningen was andere koek. Toch was de oplossing gauw gevonden.

Lees meer

In de media

De Energiebespaarlening wordt mede mogelijk gemaakt door

Logo RijksoverheidLogo SVnLogo RabobankLogo asn bankLogo CEB