29 maart 2016

Minder energieverbruik en meer wooncomfort

Wessel Rietveld woont met zijn vrouw en twee jonge kinderen in een tussenwoning in Vianen. Zijn woning viel in het postcodegebied van de warmtescanactie. De scan liet duidelijk zien dat er via het glas veel warmte verloren ging.


Wessel Rietveld: “We wilden al een tijd het glas en de kozijnen vervangen maar het kwam er niet van. De warmtescan heeft het beslissingsproces versneld en ervoor gezorgd dat we daadwerkelijk de stap hebben gezet. De Energiebespaarlening hielp daar ook bij. De lening heeft een aantrekkelijke rente en wij vinden het prettig dat we boetevrij kunnen aflossen.”

Langer warm in huis

“In de woning zat standaard dubbel glas. Nu hebben we nieuwe kunststofkozijnen met HR++ glas. Naast energiebesparing levert het meer wooncomfort op. De deuren en ramen gaan goed dicht en het blijft langer warm in huis.”

Bewust

“Wij zijn bewust bezig met energie. We kiezen bijvoorbeeld voor energiezuinige apparaten als we iets nieuws kopen en onlangs hebben we een zuinige ketel aangeschaft. Daarnaast hebben we overal spaarlampen in huis en waterbespaarders op de kranen in de badkamer. En bij de verbouwing van de zolder hebben we meteen dakisolatie aangebracht. In de toekomst willen we nog zonnepanelen aanschaffen en spouw- en vloerisolatie aanbrengen.“

Wessel_rietveld

De Energiebespaarlening wordt mede mogelijk gemaakt door

Logo RijksoverheidLogo RabobankLogo asn bankLogo CEB