29 november 2016

‘Het is een enorme verbetering’

Vereniging van Eigenaren (VvE) Tosca-Othellodreef in Utrecht heeft nieuwe kunststof kozijnen met HR++ Glas en spouwmuurisolatie laten aanbrengen. De financiering kwam rond dankzij de VvE Energiebespaarlening. “Het is nu lekker warm”, zegt penningmeester Sven van de Riet.

De VvE is verantwoordelijk voor een al wat ouder pand. “We liepen de afgelopen jaren aan tegen wat achterstallig onderhoud”, zegt Van de Riet. “En we wilden energie besparen.” Dat laatste bleek lastig. “De kaspositie liet het niet toe om alle kozijnen te vervangen, terwijl juist dat de meeste energiebesparing zou opleveren.”

vve-tosca-othellodreef-buiten vve-tosca-othellodreef

Lage rente

Univeste, specialist op het gebied van gebouwenonderhoud, wees de VvE op de VvE Energiebespaarlening. “Men was erg gelukkig met de lage rente en de lange periode van aflossing”, zegt Univeste-directeur Nico Kool.

Servicekosten flink omlaag

De VvE-leden gingen niet veel later akkoord met het aangaan van de lening. Van de Riet: “We hebben iedereen ervan kunnen overtuigen dat het nodig was om de servicekosten iets te verhogen. Zo kunnen de energiekosten flink omlaag.”

Fijn en comfortabel wonen

Van de Riet is blij met de energiebesparende maatregelen. “We kunnen de servicekosten op de lange termijn laag houden”, zegt hij. “Maar het allerbelangrijkste is dat we tegenwoordig fijn en comfortabel in ons eigen huis kunnen zitten en het lekker warm is. Het is een enorme verbetering.”

De Energiebespaarlening wordt mede mogelijk gemaakt door

Logo RijksoverheidLogo RabobankLogo asn bankLogo CEB