2 juni 2016

‘De gasrekening wordt vaak vergeten’

Wie wil verduurzamen denkt vaak aan zonnepanelen. Onterecht, vindt directeur Niels Bartels van Energie in Huis. “Gas is zo’n tweederde van de energierekening. Ook daar valt veel te winnen.”

Energie in Huis helpt woningeigenaren door het ‘oerwoud van energiebesparende maatregelen’ heen. Bartels: “We willen hét aanspreekpunt zijn voor verduurzaming van de woning, een one stop shop.” Het bedrijf helpt woningeigenaren bij de keuze voor verduurzamingsmaatregelen en voert deze ook uit. Indien gewenst, regelt Energie in Huis ook een passende financiering en de subsidie-aanvraag.

Je mag maximaal 75 procent van het geleende bedrag gebruiken om zonnepanelen te kopen. Dus wie een lening wil voor zonnepanelen, moet combineren.  Directeur Niels Bartels van Zon in Huis.

Woningeigenaren die contact opnemen met Energie in Huis krijgen eerst een woningscan. “We laten zien welke energiebesparende maatregelen het meest opleveren en wat de terugverdientijd is.” Dat is ook wel handig, merkt Bartels. “Zonnepanelen zijn op dit moment populair en bekend. Wij laten zien dat een combinatie met isolatie, een zuinige Hr-ketel, warmtepomp of zonneboiler ook interessant kan zijn.”

Maatregelen combineren

Het combineren van energiebesparende maatregelen is vooral handig voor wie een Energiebespaarlening wil afsluiten, weet Bartels. “Je mag maximaal 75 procent van het geleende bedrag gebruiken om zonnepanelen te kopen. Dus wie een lening wil voor zonnepanelen, moet combineren. Wij helpen daarbij.”

Financiering hoeft geen probleem te zijn

Woningeigenaren maken zich vaak zorgen om twee dingen, als het om energiebesparende maatregelen gaat: de kosten en de lengte van de verbouwing. “Dat laatste valt vaak wel mee. Meestal zijn we binnen een dag klaar.” De financiering hoeft ook geen probleem te zijn. “Ik merk wel dat lenen nog niet erg is ingeburgerd.” Niet nodig, vindt Bartels. “Dit is een investering in je woning en levert onder de streep geld op. Wij zetten de energiebesparing en financieringslasten overzichtelijk op een rij.”

Tips voor wie energie wil besparen

  • Kijk ook naar de gasrekening. De energiebelasting op gas is dit jaar flink verhoogd. Een investering in een zonneboiler, isolatie of een warmtepomp is nu extra interessant.
  • Combineer maatregelen en profiteer niet alleen van lagere woonlasten maar ook van meer wooncomfort.
  • Let goed op de besparingen die worden voorgerekend. Vooral de stijging van toekomstige stroom- en gasprijzen wordt vaak rooskleurig voorgesteld.

De Energiebespaarlening wordt mede mogelijk gemaakt door

Logo SVnLogo RabobankLogo asn bankLogo RijksoverheidLogo CEB