Energiebespaarlening Nieuwbouw Aardgasloos

Aardgasloos zonnepanelen

Vanaf maandag 3 februari is het niet meer mogelijk om de Energiebespaarlening Nieuwbouw Aardgasloos aan te vragen. Lopende aanvragen behandelen we binnen de afgesproken termijnen.

In Nederland gaan wij van het gas af. Het nieuwe bouwbesluit voorziet hier al in. Elke toekomstige bouwvergunning gaat uit van een aardgasvrije nieuwe woning.

Veel bouwplannen voor nieuwbouwwoningen zitten echter al in de pijplijn. Deze woningen hoeven niet aardgasloos te worden opgeleverd. Mogelijk wordt uw woning toch nog met een gasaansluiting opgeleverd.

Wilt u liever zonder gas uw woning en tapwater verwarmen? Op verzoek van de Rijksoverheid heeft het Nationaal Energiebespaarfonds (per juli 2020 Nationaal Warmtefonds) een nieuwe lening ontwikkeld: de Energiebespaarlening Nieuwbouw Aardgasloos. Deze nieuwe lening kunt u voor maximaal €25.000,- aanvragen.

VoorwaardenWarmtepomp woning Aardgasloos

  • Het nieuwbouwhuis is gekocht voor 1 september 2018
  • De woning wordt op dit moment nog gebouwd en is dus nog niet opgeleverd
  • De woning gaat van aardgas naar aardgasloos

Met de Energiebespaarlening kunt u maatregelen financieren om zonder gasaansluiting comfortabel te wonen. Zo bent u klaar voor de toekomst in uw nieuwe woning. Een nieuwbouwwoning die al is opgeleverd valt niet binnen deze regeling. Wellicht komt u wel in aanmerking voor een reguliere Energiebespaarlening. Neem bij vragen contact met ons op.

Aanvragen lening

Vanaf maandag 3 februari is het niet meer mogelijk om de Energiebespaarlening Nieuwbouw Aardgasloos aan te vragen. Lopende aanvragen behandelen we binnen de afgesproken termijnen.

Benieuwd waar we op letten? Lees het in het artikel 5 vragen over de Energiebespaarlening Nieuwbouw Aardgasloos.

Status in uw MijnSVn

Let op: u weet pas zeker of u in aanmerking komt voor de gehele financiering als alle documenten in MijnSVn volledig zijn goedgekeurd. De voorlopig goedgekeurde status van offertes geeft geen zekerheid. Het kan voorkomen dat alle offertes in MijnSVn voorlopig zijn goedgekeurd, maar uit de beoordeling blijkt dat u niet aan alle voorwaarden van de Energiebespaarlening Nieuwbouw Aardgasloos voldoet.

Lening aanvragen

Kom ik in aanmerking voor de Energiebespaarlening? En wat zijn dan mijn maandlasten?Doe de berekening

De Energiebespaarlening wordt mede mogelijk gemaakt door

Logo RijksoverheidLogo SVnLogo RabobankLogo asn bankLogo CEB