23 november 2016

‘Wij zitten er voorlopig warmpjes bij’

Update: per 22 juli 2020 heet het Nationaal Energiebespaarfonds het Nationaal Warmtefonds. Meer info

De verduurzaming van de eerste woning met een Energiebespaarlening Overijssel is afgerond. Het gaat om de woning van de familie Workel aan het Rauwland in Delden.

Gedeputeerde Erik Lievers van de provincie Overijssel en bestuurslid Ernst-Jan Boers van het Nationaal Energiebespaarfonds gingen het resultaat bekijken. Zij overhandigden aan de familie Workel een certificaat, en een bos bloemen.

De familie Workel heeft onder andere de voorgevel vernieuwd en geïsoleerd. “Om deze klus in één keer te doen kost heel veel geld, maar met deze gunstige voorwaarden van deze lening kan dat. Wij zitten er voorlopig warmpjes bij”, zegt Engelbert Workel tegen RTV Oost.

Samenwerking

Bestuurslid Ernst-Jan Boers van het Nationaal Energiebespaarfonds: “De samenwerking met de provincie Overijssel werpt zijn vruchten af. Inmiddels zijn in een paar maanden tijd al meer dan 300 leningen aangevraagd. Ik heb begrepen dat andere provincies geïnteresseerd zijn in de Overijsselse aanpak.”

Energiebespaarlening Overijssel

De Energiebespaarlening is een aantrekkelijke mogelijkheid om energiebesparende investeringen in of aan uw eigen huis te kunnen financieren. Door een financiële bijdrage van de provincie Overijssel is de Energiebespaarlening sinds 1 juni 2016 met een laag rentetarief beschikbaar voor woningeigenaren in Overijssel. De hoogte van het rentetarief is afhankelijk van het leenbedrag.

De Energiebespaarlening wordt mede mogelijk gemaakt door

Logo RijksoverheidLogo SVnLogo RabobankLogo asn bankLogo CEB