27 maart 2019

Duurzaamheid: 3 kansen voor de VvE-beheerder

VvE-beheerders hebben alle informatie om onbenutte energiebesparende mogelijkheden binnen VvE’s te signaleren. Vaak nog voordat leden het zelf zien. Dat biedt kansen voor een VvE, maar ook voor beheerders. Want hoe meer projecten u als beheerder proactief opstart en succesvol afrondt, hoe meer u zich op de markt op het thema duurzaamheid onderscheidt. Maar wát kunt u dan doen?

Informatieavond van de Rebo Groep, VvE Energie en De Steck. Thema: Duurzaamheid.

1. Organiseer een collectieve informatieavond voor VvE’s

Veel VvE’s weten nog niet dat ze grootschalig energie kunnen besparen of hoe ze dat doen. En als ze het al wél weten, lopen plannen vaak stuk op doorlooptijden of financiële haalbaarheid. Onwetendheid en struikelblokken zijn goede onderwerpen voor een collectieve informatieavond waar meerdere VvE’s kunnen aanschuiven. Klop eventueel aan bij het Energieloket van een gemeente om hierin samen op te trekken. Communicatiemiddelen over de VvE Energiebespaarlening hoeft u niet meer te maken: bekijk en download ze op onze pagina Communicatiemiddelen. Het is ook mogelijk een VvE-accountmanager van het Warmtefonds (voorheen Energiebespaarfonds) te benaderen om een presentatie te geven.

2. Ga met de gemeente in gesprek over het vergunningenbeleid

Benodigde vergunningen kunnen energiebesparing in de weg staan. Bijvoorbeeld bij isolerende maatregelen, waar veranderingen aan de buitenkant van een woning onomkeerbaar zijn of zichtbaar vanaf de openbare weg. Bij monumenten is dit nog lastiger. Waar het voor individuele VvE’s moeilijk is om met een gemeente aan tafel te komen, kan een beheerder de pijnpunten in kaart brengen en deze collectief bij de gemeente neerleggen. Daarmee wordt de (vergunningvrije) weg voor meerdere VvE’s in één keer vrijgemaak

3. Stel een energiebesparingspakket samen met (lokale) aanbieders

Collectief inkopen is goedkoper dan individueel. Scherp onderhandelde tarieven zijn niet alleen gunstig voor VvE’s die al in het klantenbestand van beheerders zitten, maar óók voor omringende VvE’s die wellicht nog geen beheerder hebben. Ga als beheerder dus in gesprek met (lokale) aanbieders van bijvoorbeeld zonnepanelen, warmtepompen of isolatie voor een aantrekkelijk aanbod richting VvE’s.

Hulp nodig? Onze VvE-accountmanagers helpen u graag verder!

De Energiebespaarlening wordt mede mogelijk gemaakt door

Logo RijksoverheidLogo RabobankLogo asn bankLogo CEB