29 maart 2016

Dag tocht, hallo comfort

Het huis van de familie De Klein uit Rotterdam is zo’n 35 jaar oud en dat gold ook voor de aluminium kozijnen. Michel de Klein: ‘De kozijnen waren versleten, daardoor tochtte het overal en ik kon nergens meer onderdelen krijgen om ze te repareren.’ Er moest dus iets gebeuren. Michel verdiepte zich in hoogrendementsbeglazing en vroeg verschillende offertes aan. En toen hoorde zijn vrouw via een collega over de Energiebespaarlening. Dat kwam mooi uit.
‘Als er nu een flinke wind staat, waaien de gordijnen binnen niet meer mee’

Hoogrendementsbeglazing in kiep-kantel-kozijnen

Na verschillende gesprekken ging de familie in zee met aannemer Peter Leenards en binnen twee dagen in april 2014 werden alle raamkozijnen en een mooie kiep-kantel-schuifpui geplaatst. ‘We merken nu al dat het huis lekker koel blijft als het buiten warm is’, vertelt Michel de Klein. ‘Op koude dagen zakt de binnentemperatuur gedurende dag maar 1 graad Celsius, dat was voorheen wel 6 graden. En als het waait en de ramen dicht zijn, waaien de gordijnen binnen niet meer mee. Maar het echte rendement zien we straks bij de energieafrekening, helemaal aangezien we ook nog een hoogrendementsketel gaan aanschaffen.’

Goed renoveren hoeft niet duur te zijn

Ook voor aannemer Peter Leenards was het een mooie klus: ‘Goed renoveren hoeft niet duur te zijn. Deze kozijnen en het hoogrendementsglas hebben een perfecte prijs/kwaliteitverhouding en zorgen niet alleen voor meer comfort en lagere stookkosten, ze zijn ook nog eens inbraakwerend.’ Inmiddels zijn verschillende mensen komen kijken bij de familie De Klein en dat werkt aanstekelijk. ‘De dorps-tamtam gaat hard, ik ga binnenkort bij de zevende woning in deze buurt aan de slag’ glundert Peter.

Meer weten over deze energiebesparende maatregelen?

Bekijk het filmpje over hoogrendementsbeglazing

Bekijk het filmpje over hoogrendementsketels

De Energiebespaarlening wordt mede mogelijk gemaakt door

Logo SVnLogo RabobankLogo asn bankLogo RijksoverheidLogo CEB