10 oktober 2019

1500e Energiebespaarlening in Drenthe

De 1500e Drentse Energiebespaarlening is een feit. Een mijlpaal voor de provincie. De Energiebespaarlening kent sinds 2017 in de provincie Drenthe een extra aantrekkelijke regionale variant. Door een financiële bijdrage van de provincie Drenthe is de Energiebespaarlening met een laag rentetarief beschikbaar voor woningeigenaren en VvE’s in Drenthe.

Daarom feliciteerde gedeputeerde Tjisse Stelpstra de aanvrager van de 1500e Energiebespaarlening, Coby Hoffman uit Assen. Dankzij de Energiebespaarlening kon zij eenvoudig energiebesparende maatregelen doorvoeren, zonder een grote investering in een keer te doen.

Links: Gedeputeerde Tjisse Stelpstra. Rechts: Coby Hoffman
© Provincie Drenthe

“Ik ben blij dat ik gebruik heb kunnen maken van de Energiebespaarlening”, vertelt Coby Hoffman. “Ik had nooit verwacht dat dat kon, als alleenverdiener. Ik wilde al veel langer energiebesparende maatregelen doorvoeren, ik betaalde namelijk 230 euro per maand aan energie. Maar ik wist niet of dit financieel mogelijk was. Toen ik contact opnam met het Nationaal Energiebespaarfonds, bleek dat er genoeg mogelijkheden waren, qua geld.”

Op de website van de provincie Drenthe leest u hoe de energiebesparing mevrouw Hoffman niet alleen een lagere energienota opleverde, maar ook meer woongenot.

Lees het hele verhaal

Meer weten over de Energiebespaarlening in Drenthe?

Energiebespaarlening Drenthe

De Energiebespaarlening wordt mede mogelijk gemaakt door

Logo RijksoverheidLogo SVnLogo RabobankLogo asn bankLogo CEB